Nederlands  
Deutsch  
English  

 
 

Intelligent bewegen voor Musici

Voor alle musici, klassiek en modern,  met of zonder klachten, die zijn/haar houding tijdens het spelen wil verbeteren. Een individuele benadering waarbij altijd maatwerk geleverd wordt.
  1. Blessure (RSI) reductie
  2. Bewegingsefficientie
  3. Performance v/h instrument
  4. Maximale vrijheid op het podium
  5. Controle van podium angst/faal angst

Om een fysieke balans te creëren en om de instrumentele praktijk van het lichaam volledig te harmoniseren zodat gebruik gemaakt kan worden van het volledige geestelijke potentieel in stressvolle situaties, zijn er vele mogelijkheden. Iedereen moet daar zijn eigen weg in vinden. De huidige tijd biedt veel dat kan helpen: Oefeningen uit Azië, zoals Tai Chi en Chi Gong, van programma's op de sportschool tot autogene training en andere traditionele en moderne spirituele technieken. Ik heb zelf een systeem ontwikkeld dat drie pijlers heeft waarmee ik vele jaren gewerkt heb en is geworteld in zowel de westerse als de oosterse traditie.

Deze methodes bied ik aan op consevatoria (momenteel Hochschule für Musik Dresden Carl Maria von Weber) maar ook in groepsverband (op aanvraag) en in inidividuele sessies.

Bovendien ben ik artistiek leider, choreograaf en regiseur van ensemble kamakala een groep van musici die eigentijdse muziek bewegingstheatraal op het podium brengt.

contact:   tel. (D):         +49 351 8794181
               mobiel (D):   +49 172 3693334
               mobiel (NL):  +31 617735650
               email:           johannes.boenig@theartistsbody.com